Emma-Matilda

Alla inlägg under november 2010

Av Matilda - 17 november 2010 09:27

Hallå hallå!


Det är onsdag och halva veckan har nu passerat. Jag har fått ganska mycket gjort i studieväg och det känns gött. Jag hoppas vara klar innan november är slut med del två av tre i den här kursen. Om jag ligger i ordentligt kanske jag är klar helt och hållet inför vårterminen. Det skulle betyda att jag bara hade två kurser inför våren, historia och samhällskunskap B-kurser.

Men kemin är viktigt att kunna, framförallt att förstå och kunna förklara varför kemiska reaktioner ter sig som de gör osv. Och om den här kursen behöver tid på sig att gro in i min lilla ärthjärna så ska den få det. Jag vill ju avsluta den med goda kemikunskaper! Och jag tycker nog att jag är en bit på väg trots allt.


Anyways, idag ska vi titta på en lägenhet i Orminge. Hoppas, hoppas och håller tummarna för att den faller oss i smaken OCH att vi har TUR. Att hitta en fin lägenhet här i stan är inte helt enkelt och även om man gör det är det alltid någon annan som har längre kötid eller si sådär. Men, hoppas kan man ju göra iaf!

Ikväll kl 18.30 är tiden som gäller.


Nähe, nu ska jag allt klä mig och barnet och gå ut en liten sväng. Jag har små projekt på gång. Lovar att visa er dem lite senare!


Vi hörs senare!

Kram!

Av Matilda - 15 november 2010 09:17

God Morgon!


Nu är vi tillbaka i Rågsved efter en fartfylld helg. Kalasat, träffat familjen och Esther har fått leka med Sigrid. Det är så roligt att se de två sitta på golvet med varsin bok bredvid varandra. Jättesött!


Idag fullkomligt vräker regnet ner, det är grått och bara tråkigt i största allmänhet. Om en stund ska vi gå till Elefanten och sjunga lite men jag funderar allvarligt på att ta bussen ner...

I övrigt kommer det bli en lugn dag, Per kommer hem över lunchen eftersom han är på en filminspelning i närheten av Globen. Det är inte långt härifrån och han tog bilen idag så det ska bli mysigt med lite lunchsällskap!


Ha det fint mina vänner så hörs vi lite senare!

Kram

Av Matilda - 12 november 2010 09:25

God Morgon På Er! (Idag blir det ett lite längre inlägg, bara så ni vet.)


I skrivande stund ljuder Green Days American Idiot (ett av de bästa albumen som gjorts, om ni frågar mig) i mina högtalare, det är gråmulet och regnigt, fyra grader varmt och ganska ogästvänligt i största allmänhet. Inte så nice.


Idag packar vi bilen och rullar söder ut till Karlsborg för att imorgon åka till Bollebygd på kalas. Det ska bli så himla roligt att träffa systeryster och hennes grabbar. Det sker alldeles för sällan om ni frågar mig! Det ser jag verkligen fram emot!


Innan vi far från huvudstaden följer ytterligare några dagars pyssel och aktiviteter i bildform. Tyvärr inser jag att de inte kommer i kronologisk ordning men vad gör det!? 

Låt se..
            I söndags var det kalasväder och då åkte vi på familjeutflykt, Per hade gjort äggmackor som vi njöt av i solskenet. Jag minns för stunden inte vart vi åkte. Vi tog bilen, GPS:en och bara körde i princip. Ett naturområde vid en liten sjö, kan ha varit i närheten av Salem kanske..?


        Några dagar senare föll den allra första snön över oss. Liten var skeptiskt men mjuknade efter ett par svängar i gungan.

På kvällen invigde jag mina nyinköpta baktillbehör! Oj, va kul det är att baka alltså! Hurra!      


Och så har vi kommit fram till igår torsdag, en lika grå och ganska trist dag den med. Jag passade på att göra några hemexperiment i kemin medan Esther sov. Och ja, det är kanske inte det roligaste att titta på men jag tänkte att de kunde vara bra att ha här på bloggen. En dag kanske jag läser här igen och får lite repetition, vem vet!?

Jag undersökte diskmedel, låter väl spännande va! Ha ha, NOT!

      Hur många mynt kan man lägga i glas fyllt till bredden innan vattnet rinner över? (21) Och vad händer när man häller en droppe diskmedel i glaset?

  Aluminiumbåt i vattenbalja. En droppe diskmedel bakom den och båten får en liten skjuts framåt. Åååh så spännande....   

Sist ut, en ulllgarnstråd som doppats i matolja.

  Häll en droppe diskmedel över den och då händer detta:

     


Sen vaknade Esther, precis när jag var klar. Jag hade tur. Jag visade henne mina experiment men det var verkligen inte uppskattat!!

 

Jag sa till henne "det kan vara en värdefull kunskap, att veta vad som händer när diskmedel kommer i kontakt med vatten. Och så."

  "Jaha!" sa Esther. "Men det låter ju verkligen jätteintressant!" och så lade hon sin lilla panna i djupa funderar-rynkor.

Intelligenta klubben håller till i Rågsved.


Nu ska jag sätta lite fart. Väskan till kbg packar sig inte själv!

Hoppas ni får en fin helg allesammans!


Stora kramar-Matilda

Av Matilda - 11 november 2010 09:30

God Morgon Gott Folk!


Sitter och slurprar på en kopp kaffe och funderar på vad jag ska packa inför helgens trip till Kbg. Det är kalas på lördag och jag vet inte vad jag ska ha på mig, ungefär som vanligt. Ett stort problem. Intressekulbben! Ni antecknar va!!??


Men som lovat tänkte jag visa er ytterligare några dagars aktiviteter, here it comes!

  Vi har varit ute flera dagar i rad och promenerat, Esther och jag. Utan vagnen. Hon går helt otroligt långt och kämpar både i upp- och nerförsbackar. Detta var en solig och fin dag, vi landade på en parkbänk för att diskutera höstvädrets skiftningar.


  Ni vet ju hur jag ÄLSKAR att prova nya saker! Därför blev det rostade kastanjer en söndagskväll. Med smör, citron och havssalt, Mumma!


En dag kom det ett paket med DHL från husmodern.se:
Tada!

    jätteblank!    I förra inlägget visade jag ju er hur mina förutsättningar för bak såg ut. Just det, såg ut. Jag har köpt: bakbord, kavel och en fin, fin, jätteblank degskrapa! Hurraa! Hipp, hipp, HURRA! Jag blev så exalterad att jag var tvungen att sätta en knäckebrödsdeg på en gång!


Ha, ha! Kan ni tänka er att jag bakat bröd det senaste halvåret med en pytteliten barnkavel. Den blir numera Esthers inför kommande pepparkaksbak.   


Nu ska vi ut och gå en sväng.

Fortsättning följer!


Kramar!

Av Matilda - 10 november 2010 09:16

Jag har insett att när jag inte uppdaterar regelbundet så blir det väldigt mycket att ta igen för er. Därför fick jag den ypperligt braiga idéen att jag delar upp några dagars händelser i två inlägg. Smaaart Matilda, väldigt smart!   


Så mina vänner, här följer ett par dagars sysselsättning.

          En kruka med jord och en död växta av obestämd art har länge stått på balkongen och stööört mig. Så på årets mest regninga, blåsiga men inte alltför kalla dag bestämde jag mig för att slänga aset och gå upp med krukan på vinden. En gång för alla!! Sen däckade barnet. Och katten.


         Jag bakade knäckebröd på en pyytteliten skärbräda. Sanningen är att efter ett par försök direkt på diskbänken höll jag på att få psykbryt med 329853094863096 svordommar som följd. Jag hade en trubbig stekspade som degskrapa och min nya Älskade kruskavel (den enda egentligt positiva tingesten).
Insåg i stunden att jag borde göra något åt situationen.

Det går att baka på liten yta, uppenbarligen, men det är ta me tusan INTE, verkligen INTE, smidigt. INTE för fem öre. Nej.


    På fredagskvällen hittar pappan på bus. Kan dock inte avgöra i dagsläget om Esther ser speciellt road ut eller ej.. Hmm...?


Ja, ett litet utdrag av några dagars aktiviteter.

Fortsättning följer!


Kram på er!!






Av Matilda - 7 november 2010 21:39

God Afton gott folk!


En helg i Stockholm går mot sitt slut.

Om jag ska vara ärlig mot er så har dagarna sen i torsdags stundom varit tunga. Jag tror att det delvis beror på jag inte riktigt förstår att jag aldrig mer ska få träffa min morfar, men också för att dagarna bara rullar på trots att han inte längre finns. 


Men även om jag ibland önskar att tiden kunde stanna upp, om så bara för ett par sekunder, att det gavs ett ögonblick för ro och känslan av att få landa i vad som faktiskt hänt, så är jag ändå någonstans glad att den inte gör det.

Mina minnen av morfar finns ju alltid med mig och istället för att stanna allt så har jag alltid något med mig i tanken. Sådana där små ögonblick som jag kan plocka fram när jag själv vill och behöver att luta mig emot och det gör vardagen lite lättare.

En dag i taget.

Men, hörrni! Imorgon ska jag visa er lite av det som hållt mig sysselsatt under några dagar, att ha något att sätta händerna i har trots allt varit till stor nytta.

Och så min alldeles egna lilla glädjespridare såklart.

Hon förgyller mina dagar, varje dag.  


  (Denna är från Bölet i sommras, bland de första längre sträckorna hon gick i gummistövlar. Som vi skrattade åt lillskiten när hon vaggade fram!)



Av Matilda - 4 november 2010 08:42

Hej på er.


Igår kväll planerad jag detta inlägg med bilder på mitt knäckbröd som jag bakade, utomhusaktiviteterna vi hade för oss och Pers glögg som nu är satt och väntar på att börja jäsa.

Ja, jag hade planerat. Men efter min mors samtal i morse känner jag att det är av väldigt liten betydelse.

Min morfar gick bort i natt.


Jag vet inte riktigt vad jag vill och inte vill skriva om det.

Det känns ganska tomt.

Han var ju på bättringsvägen, fri från respiratorn och uppe på avdelning.

Det verkade gå åt rätt håll.

Då väntar man sig inte något annat. Inte jag i alla fall.


Men vi tar det med ro, jag gör det. Det är lugnt.

Jag tänker mest på mina nära och kära där hemma. Och på morfar såklart.

Min fina morfar.


Jag vill i denna stund dela med mig av ett mycket fint och betydelsefullt sommarminne.

Något jag är oerhört glad att jag fick med mig.

   

 

Av Matilda - 2 november 2010 20:43

Dagens to-do-list, update



GÅ till Högdalen och köpa klarningsmedel, desinfektion och en jordad kontakt.

  Till Högdalen kom jag inte, latheten satte in tror jag. Tog bilen till Coop Extra och köpte kontakt istället och har iaf en lysande lampa. Dock inga glöggtillbehör, det finns inte att få tag på!



Rensa svampen som jag inte orkat ta tag i ännu.. Måste hinna med det idag!

 Kommer ske nu, vi ska titta på Dexter och det är perfekt göra framför TV:n


Plugga mera kemi

Idag har jag varit duktig och avverkat halva kapitlet om kemi och energi, fråga mig om exoterma och endoterma reaktioner, I know that stuff!


Tvätta, tvätta, tvätta. Det är ett stoort berg i korgen...

Den här tummen är dock inte heelt rättvis. Jag har faktiskt tvättat!
Men va fan, jag tror korg-aset krymper! Högen är fortfarande oförändrat stor... Det övergår mitt förstånd.


Blötlägga kidneybönor och kikärtor och sätta en knäckebrödsdeg

It has been done! Imorn har vi både gott, gott, gott bröd OCH bönor och ärstor i mängder! Mumma!!


Titta på Gossip Girl, väldigt viktigt.

Vilket avsnitt, jag säger bara: Vilket avsnitt!!! Oj, oj,oj...


Slänga ihop nåt med kasslern jag tog fram, nåt med ris och champinjoner idag. Kanske en liten svamprisotto?

Ingen svamprisotto. Den krävde vitt vin och vi har en vit månad. Vanligt ris och en kassler i svampsås istället. Men nog så gött ändå!


Lägga upp mina köksgardiner

Mäh! Man kan faktiskt inte hinna med allt på en dag. Vad ska man då ha att göra imorn?!


Nu gott folk ska jag lägga min dotter, göra en kopp te, bereda plats på border framför tv:n och ladda upp med svamprensarkniv och pensel och sen blir det dubbelavsnitt av Dexter. Sanna mina ord, det här blir en bra kväll!


Kram på er!

Ovido - Quiz & Flashcards