Emma-Matilda

Alla inlägg under januari 2011

Av Matilda - 18 januari 2011 08:59

Hej på er!


Jag hann inte riktigt med att slänga upp bilder igår ef.

Tiden springer som bekant ifrån mig. Jisses!

Men, men nu kör vi.


      I fredags målade skrutt och jag med fingerfärg. Mycket uppskattat! Jag slog huvudet på spiken och hällde upp den i små aluminiumformar och då kunde hon kladda bäst hon ville.

Jag med.   


    Lördagen innebar sovmorgon. Ganska låg aktivitet under dagen i övrigt.

Men när lördagskvällen inleddes av en Bouillabaise, gott vitt vin, trevligt sällskap med Anders och Camilla och Monopolet kom fram då var dagen fulländad!

(Jag behöver knappast säga att jag vann va? Ha ha!)


Söndagen vigdes åt en jättestor loppis i Vårberga och därefter en tur till IKEA. På IKEA åt vi söndagslunch - köttbullar a´la IKEA. En fin, fin dag och en toppenhelg på det hela taget! Dock inget loppisfynd, men sjuuukt mycket prylar! Och ganska många illaluktande karlar... 


Anyways!

Igår gjorde vi en jätteladdning med köttfärs/vitkål/nudeltypwookröra. Stollegött!

Och perfekt lunch till en tisdag  som denna!

   


Just nu lyssnar jag på morgonpasset, skrattar som en dåre eftersom Anders Jansson (Hipp, Hipp och Starke Man) är där. Hysteriskt rolig och en perfekt start på dagen.

Esther leker, hon är nog rätt nöjd hon med.

  Och så har jag visat att hennes magnetdinosaurier går att sätta på kylskåpet. Vilken förtjusning!    


Vi hörs snart igen!

Puss o Kram-m 

Av Matilda - 17 januari 2011 09:56

Hej på er!


Jösses vad tiden springer iväg!

Den här helgen har gått så hejdundrande fort. Den har spenderats i trevlig sällskap, god mat och en tur till IKEA, vad mer kan man begär?

Jag tänkte inte dra ut på tiden, lite helgbilder slänger jag upp i ef istället!


Liten och jag ska nu gå och borsta tänderna och sedan ta en promenad tror jag bestämt. Det är 4 grader varmt!? Det tycker jag är lite märkligt för årstiden.


Vi hör sen!


Kram-m

Av Matilda - 14 januari 2011 10:33

Ett år äldre och förhoppningsvis något mer klokare.

Jag hade en jättfin dag igår. Tack för kort, samtal och sms!

Och TACK Anders och Camilla som lagade god middag, med både ett glas rött och efterrätt, och tack för biopresentkortet inklusive barnvakt! Det kommer vi utnyttja snart!   


Det var en mycket bra dag och jag känner mig lyckligt lottad med alla dessa fina människor runt omkring mig, det värmer verkligen!


Ja, så kom mina efterlängtade böcker äntligen! Min tanke är att idag läsa igenom första delen av bägge kurserna. De verkar spännande bägge två. Samhällskunskap och historia går ju lite i varandra och det känns lovade att läsa dem bägge samtidigt. Och så är det ju ämnen som ligger mig lite varmt om hjärtat med, kul kul!

 


Och Esther var så himla snygg hela dagen igår. Ja, jo, nog var det väl jag som klädde henne liite för mig egen skull, men jag tror å det bestämdaste att hon minsann kände på sig att det var en speciell dag igår!

    Förmiddagens klädsel: Röda, tighta jeans med en p.o.p-tröja och röd luvtjöja med små svarta figurer (typ hudar, katter och döskallar). Jättefin var hon!


Till eftermiddagen och aftonen kände hon för att svira om och klä upp sig lite mer, då föll denna utsökta klänning damen i smaken:

          Tillhörande pannband ville dock gärna åka av hela tiden, men va katten gör väl de´! Min lilla sockerkringla!


Och sist men inte minst så bjöd dagen på Esthers favoritgrönsak till lunch:


Jag tror jag låter det tala för sig själv!


Jaha, nähe, men om man skulle läsa lite samälsskunskap, det där med ett år äldre måste ju rimligtvis gå i hand med klokare om jag finlirar lite på det. Eller....?


Puss och Hej Leverpastej!

Av Matilda - 13 januari 2011 09:14

God Morgon Gott Folk!


Oj, jag har så många goda, glada nyheter att berätta!

Jag vet inte var jag ska börja...

Jo, igår tyckte vi det var dags att få något besked om den lägenhet vi sökt och landat på första plats på. Efter några mail och telefonsamtal fick jag detta vidarebefodrat till mig:

 

Ja, det är lite luddigt kanske men vi blev godkända som hyresgäster och 1 mars flyttar vi till Finntorp, Nacka! Hurra!   


Och vad mer igår...?

Jo, Per fick besked om att hans såå efterlängtade TV skickas från Danmark, och den bör nå Rågsved idag eller senast imorgon! Oj, oj, oj!


Och idag är det ju 20:e dag Knut, dagen då Matilda tittade ut. (För 24 års sen men det är det mindre viktigt här..) (och NEJ jag fiskar inte gratulationer så ni behöver inte känna er manade att lämna kommentar på ämnet!        )

Och som min fina man sa: nu kan du ju faktiskt få en 3D-TV i födelsedagspresent! Ha ha! Han är så omtänksam.

Vår gårdag var alltså en mycket givande onsdag, mycket roligt att se fram emot!


Idag är det alltså den 13: januari.

För ett år sedan blev jag uppvaktad med frukost och presenter av Per, Anders och Camilla. Då huserade vi i Nacka och det var hur skönt som helst! Stora delen av den dagen låg jag på en soffa i Nacka och läste Twilight-seriens först bok och blev galet insnöad på vampyrtrenden. (Och lite smygkär i Edward..). Esther var ju så liten så hon sov i två omgångar under dagen, det var tider... (he he..) Den kvällen spenderades sedan barnfri över en GOD bit mat på restaurang och senare Avatar, såklart i 3D, med min Per-älskling. Toppenfina Anders och Camilla höll ställningarna med lilltösen på kvällen och det var verkligen guld värt!


Denna dag började med mysfrukost med lilla familjen. Jag fick ett presetkort på Smycka, en bit på vägen mot en ny ring! HURRA! (Men det får bli en annan historia för er som inte hört den) Afton bjuder på överraskning, enligt Per ska jag vara redo att åka någonstans när han kommer hem från jobbet... Åh, jag är så löjligt nyfiken!

I övrigt ska jag spendera denna snöiga torsdag med min underbara lilla flicka, det är sådan lyx! Och så  hoppas jag innerligt att mina böcker kommer idag, det är min födelsedagspresent till mig själv i sådana fall!

Åh, en lätt nördvarning på att längta efter skollitteratur va?!


Nä hörrni.

Nu måste jag nog avrunda det här inlägget med ett par bilder på kråkan och några julklappar som jag lovat.

Hon är så himla rolig!

  Dockan får åka vagnen!

  Och när man blir trött i benen så kanske man kan få åka med?


Och så vill jag ju visa er:

  Hit ska vi flytta! Ååhh, vi kommer få badkar nu också!!

Av Matilda - 12 januari 2011 09:55

God Förmiddag!


Jag sitter och känner för ögonblicket en snudd av ångest över all snö som just nu dalar ner utanför mitt fönster. Som alltid hoppas jag att när nyårsklockorna klingat så ska snön i en rasande fart smälta bort och våren ska sprida sin värme fortare än kvickt. Naturligtvis händer det aldrig. Det är bara min tysta önskan. Men hur som haver, det var iaf nästan framkomligt med barnvagn igår men det tycks dagens snöfall råda bot på. Det blir till att hålla sig inne och röja iordning på mitt lilla kaos.


Åh, jag kanske skulle berätta för er vad måndagen och tisdagen bjudit på!

Måndag, första riktigt vardagen på några veckor, innebar introduktionsmöte för min del. Jag ska ju läsa ytterligare två kurser, historia B och samhällskunskap B, nu under våren. Jättekul! Jag har beställt böcker som jag bara väntar och väntar på just nu för att kunna komma igång med kurserna. Intromötet innebar en genomgång av Athena som är den nätbaserad plattformen som jag jobbar genom. Nu har jag ju läst hos Hermods i omgångar så det var ett ganska tradigt möte för min del. Men det var obligatoriskt för nya studenter så det var bara att snällt sitta av de 45 minutrarna som avsatts. Under tiden hade Per Esther (mötet började kl 14.00) så han fick vara både lunch- och sovansvarig för den lilla damen. Och han var stolt som en tupp över att hon besökte pappa på jobbet! Så sött!


Igår, tisdag, började vi dagen med vårt allra första BVC-besök i Högdalen. Eftersom Esther är så stor nu så är det ju inte lika täta kontroller längre, men igår var det dags för påssjuka-mässlingen-och-rödahund-vaccinet. I den lilla armen med en jättenål. TUR att Per var med! Han fick ta den smällen med liten i famnen för ni vet ju hur jag är runt nålar och sånt där skräp. Själv stod jag med ryggen vänd mot dem och led med lilla som grät krokodiltårar. Jag är verkligen inte bra på sånt där....


Idag är det iaf onsdag, jag HOPPAS att mina böcker kommer idag så att jag kan komma igång ordentligt. I övrigt blir det storröjning av hemmet och ett antal maskiner som ska köras med det tvättberg som aldrig tycks ta slut.


Jag tänkte bjuda på lite bilder från dagarna som vi haft här hemma. Lillan leker mycket med sina nya klappar, lusläser sina böcker, plockar och fixar med allt möjligt. Jag har fler bilder men jag får nog sprida ut dem lite över några dagar så ni inte får en bildbomb i detta llåånga inlägg.   

  Så här såg det ut när vi fått in allt, jag har inte ens hunnit ta av mig skorna när bilden togs.

  Det första vi packade upp av hennes klappar. Här är skruttan i full färd med att prova sitt nya bakbord och kavel, trött, rödmosig och pyjamasklädd med det gör inget. Hon kan då konsten att kavla iaf! Jättenöjd!


  Så här ser det ut idag. Jag får ta till alla medel för att hålla henne bort från skåpen för herrejisses vad hon röjer annars! Ha, ha!

Det är galet ch lite roligt så samtidigt!


Ja, kära vänner, jag måste fortsätta med att landa här i mitt hem. Vi hörs snart igen!

Karmar-m

Av Matilda - 9 januari 2011 23:06

God Kväll Bloggskrutten!


Nu har vi anlänt och landat i Rågsved, gamla goda förorten. Ja, jag längtade faktiskt hem en smula. Det är alltid skönt att komma till sin egen säng och sitt eget lilla bo när man vait borta i nästan tre veckor (18 dagar för att vara exakt).


Det luktade lite instängt och blommorna slokade en aning eftersom det var ganska varmt här men annars var allt sig likt.

Undrar just varför jag fått för mig att det inte skulle vara det?


Nåväl, nu är nästan alla julklappar upplockade, TV-bänken (vår gamla) är ihopskruvad och väntar på den nya TV:n som bara måste komma snart, och så jag har rivet ner alla julgardiner (dvs de två paren vi hade uppe i de enda två fönstren vi har) och plockat bort ljusstakarna och så gott som alla tomtar och nu är det bara sista delen kvar.

Ja just Den delen som innefattar att hämta lådorna som dessa jultingestar ska stå i, den lådan står på vinden. Den är inte hämtad ännu i skrivande stund. Så just för ögonblicket ser det ut som ett krig dragit fram men vet ni - det struntar jag i nu! Jag har fått en kopp te, Per har hällt upp en skål med godis som vi fått i julklapp och jag ska flytta aktersalongen till soffsektionen, pröppa i mig det sista av julegotter för imorn börjar "det nya livet"!.............EEeeeeller inte.

Men en sundare vardag kan man ju alltid eftersträva, den börjar imorn!


Vi hörs snart igen!


Kramar-m

Ovido - Quiz & Flashcards