Emma-Matilda

Alla inlägg den 10 mars 2010

Av Matilda - 10 mars 2010 20:42

Ännu en dag är snart till ända, en synnerligen bra dag måste jag säga.

Jag har hunnit med mycket, både här i hemmet och på studiefronten. Om jag ska vara helt ärlig så har jag inte tagit någon längre promenad med Esther idag. Förmiddagsluren tog hon redan vid 10-snåret och eftermiddagssömnen tog hon i vagnen på balkongen..

Men detta har medfört att jag hunnit städa hela lägenheten, våttorka golven och damma, tvätta en maskin och skriva 4st sidor på min religionskunskap samt laga både lunch och middag till Esther och läsa Max lampa ungefär 8ggr.

Det är främst när jag får upp farten på mitt skrivande på skolarbetet som jag inte vill slita mig ifrån det. Men Esther går det ju ingen nöd på, hon klagar inte om hon inte får rulla runt kvarteret eller sova på balkongens trägolv och tur är väl det!


Nåväl, dagen som sådan har kantats av bl.a träning på att äta själv, jag försöker iaf introducera fröken för det faktum att maten ska in i munnen för egen maskin.

Så här ser det ut då:  

Hon ger mig ett gott skratt min lilla tös!

Ser ni att vi äter middag i värmeljusens sken, mysigt värre ska det vara!


Nu i afton mötte vi upp Per vi tuben, handlade lite fetaost och knallade hem och gjorde fetaostlax med kokt potatis och sjuk sallad samt en flaska vitt. Allt i mysets tecken- det ni!   


     


Nu väntar nattning av barn och en trevlig film med min karl!


Bonne Nuit!

Av Matilda - 10 mars 2010 09:19

God Middag!

Idag mina vänner vaknade vi en halvtimme tidigare alla tre, det hör till ovanligheten vill jag säga. Vi fick därför lite extra lång frukost tillsammans och Esther börjar redan att gnugga ögonen. I skrivade stund sitter hon i mitt knä och smågnäller. Måste bara få henne att hålla ut 30 min till - minst! 


Igår sken solen som aldrig förr så vi tog en promenad till Högdalen för att köpa linsvätska till mig. Högdalen ligger ca 2 km från Rågsved och det tar lite drygt 25 min att gå så det blev en skön promenad fram och tillbaka. Aftonen blev som vanligt stillsam och jag slängde ihop en ugnsstekt kyckling i en kryddstark sambalsås med pasta -riktigt gott! Och eftersom jag fick lite kyckling över gjorde jag en mild barnmatsvariant av det också.

    


Dagen som följande lyder: studier så fort kråkan somnat, därefter lite lunch, städning av lägenheten då vi får besök av Johan ikväll och sedan en promenad i solskenet. Kanske ska utforska närområdet lite bättre!?

FilurFia tränar numera på att stå för egen maskin, vilket går lättast om man har något att hålla i!   


Vi hörs mina Vänner!

Ovido - Quiz & Flashcards