Emma-Matilda

Alla inlägg den 8 mars 2010

Av Matilda - 8 mars 2010 22:02

Vi sitter i soffan och har Michael Jackson på lite lätt i bakgrunden. Esther har precis tystnat och då känns det som dagen är på väg att avrundas.

Per var sen hem idag så vi har ätit en sen middag, Esther fick ta ett sent kvällsbad och jag fick göra ett sent barnmatskok, vilket resulterat i att jag är ruskigt seg och funderar på att kasta in handduken för dagen.

Men det var en god middag, vi slängde ihop en chili con carne med ris för att spä på min nuvarande besatthet för bönor. Jag vet inte vad som flugit i mig men jag har kommit in i en period där jag överkonsumerar kikärtor, kidneybönor, borlottibönor, gröna bönor och massa annat gott. Kanske för att jag börjat introducera det i Esthers kost, vad vet jag.


Nåväl, idag har varit en stillsam dag inte så olik de andra. Vi äter frukost ihop på morgonen, sedan ägnar jag och Esther ett par timmar åt lek och div småplock som tvätt med mera när Per farit.

När klockan närmar sig elva börjar hon gnugga ögonen och somnar in och sover middag mellan ca 10.45-12.15 Det är min gyllene stund på dagen, då pluggar jag för allt vad jag kan och hinner. Det är trots allt dyrbar tid och jag är som mest alert just då.

När klockan närmar sig 12.30-13.00 så vaknar lilla fröken som om hon hade en inställd mat/sovklocka som Skalman, då vill hon ha lunch. Idag blev det morfar Alfs superba tonfisksås med tagliatelle.

Och visst var det uppskattat!



Eftermiddagen spenderas med mycket lek och en rejäl portion av dra-mamma-i-byxorna-tills-hon-får-frispel! Men ack så roligt det är!


En eftermiddagslur vankas vid 15.30, idag passade även jag på att blunda och sedan är det fullt ös med Esthers middag när klockan närmar sig 17.00 snåret. Vanligtvis tar vi en långpromenad under den tiden på dagen men idag var ett undantag. 

Vi mötte istället upp Per vid tunnelbanan och köpte lite grejer till matlagningen. Detta var vad vi fick till:

 

Lins- och kikärtsgryta i 15st små portioner!

     


Nu säger vi God Natt!

Av Matilda - 8 mars 2010 09:44

Eftersom jag gillar att fixa och dona i köket så tänkte jag ta tillfället i akt och skapa en matkategori här på bloggskrället. Mest för att jag ska komma ihåg vad jag gjort och kanske för att kunna återvända hit och få inspiration när den tryter. Mycket barnmat kommer det bli och det får ni ha lite överseende med!


Måndag: Currykycklinggryta med potatis, broccoli, majs och avocado


Tisdag:Lunch: Fisk med persiljesås, potatis, kikärtor och avocado


        


Onsdag: Kokt kyckling med purjolök och bladpersilja, ris, avocado, kikärtor och råriven morot      


Torsdag: Frikadeller i tomatsås med bulgurris, broccoli, kikärtor och avocado


Fredag: Minipasta med lax i dillsås, rårivna morötter, gurka och avocado


Lördag: Spaghetti och köttfärssås, kidneybönor, råriven morot, gurka och avocado


Söndag: Köttfärsröra med kidneybönor, potatis, ärtor och morötter
































Mat
Ovido - Quiz & Flashcards