Emma-Matilda

Direktlänk till inlägg 16 april 2010

Svärmors stompa

Av Matilda - 16 april 2010 17:44

Ja, jag fick en minut över så jag passar på att lägga upp receptet på brödet. Det är så löjligt enkelt så det måste jag bara rekommendera! Och gott med för den delen, tycker jag iaf. Och Per med. Och Esther också, ja ni fattar.


20 Tunnbröd

5 dl filmjölk
1½ dl ljus sirap
2 tsk hela fänkålsfrön

2 tsk hel anis

15 dl rågsikt (750g) (ev lite mer om det behövs)

2 tsk salt

2 tsk bikarbonat


  • Blanda filmjök och sirap
  • Stöt fänkålsfrön och anis i en mortel
  • Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vätskan och knåda samman till en deg.
  • Dela degen i 20 bitar, kavla ut dem till runda kakor och nagga dem med en gaffel.
  • Stek kakorna på medelvärme i torr stekpanna i någon minut på varje sida. Låt svalna på ett brödgaller.

Svårare än så är det inte!


Ikväll blir det hasselbackare, oxfilé (oj,oj,oj!) och en outstanding sås till det.

Jag gick till Högdalen fram och tillbaka (á 2 km) för att få tag på oxfilé och när jag kom hem insåg jag att vi inte hade någon potatis. Jag blev lite knäckt över detta och Orkar bara inte ta mig ut igen. Jag väntar tills Per kommer hem.


Peace out hörni! Och provar ni brödet så skriv en liten kommentar och berätta vett jag!

FredagsMyyyys! (som den där fåniga reklamsnutten ni vet. Sjung den för dig själv, brings out the fredagsmood.)   


Mat
 
 
Emma

Emma

16 april 2010 18:05

Det måste bara testas! låter ju jätte gott!

http://glimmie.bloggplatsen.se

 
Emma

Emma

16 april 2010 18:15

Tack så mycket! din lilla Esther är ju hur söt som helst också! hur gammal är hon? har suttit och läst lite i din blogg men fick inte ledtrådar alls ;-)

http://glimmie.bloggplatsen.se

 
Emma

Emma

17 april 2010 12:27

Jag tyckte att hon såg ut att vara lite äldre än Agnes, det är lite häftigt att man kan kan avgöra åldern på små bäbisar nu när man innan man fick barn knappt såg skillnad på en nyfödd och en 1-åring hehe.
Ja puh, det var inte roligt att gå höggravid hela sommaren, men det var helt klart värt det! Måste vart lite tufft att ha en alldeles nyfödd när det var som varmast också?
Hoppas du fick hem nån potatis btw :-)

http://glimmie.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

carina

17 april 2010 18:17

Ojojoj... verkar jättegott, måste provas.Vad duktig o kreativ du är Matilda, riktigt imponerad!!
Men av alla dessa goda bakverk så får ni passa er så ni inte blir som bilden på Pers blogg... eller du kanske har öppnat café :) kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Matilda - 28 januari 2016 23:37

  Hej,   Ett behov sköljde över mig och jag kände för att skriva ett par rader... Över ett år sedan det hände senast. Tänk så mycket ett år kan innehålla. Ett år. 5:e april är dagen, "förhoppningsvis" kanske ska tilläggas, det är dagen a...

Av Matilda - 21 december 2014 14:29

Hej på er,   Det blir inget långt inlägg denna afton. Hos mig är klockan snart 22:00 och måndagen stundar alldeles för snart. Vi har haft haveri på servrarna och har varit utan internet och telefon ett par dagar. Och när det äntligen funge...

Av Matilda - 4 december 2014 23:09

  God Morgon Min Vänner!   Nu är det mer än två veckor sedan jag uppdaterade er om livet på M/V Falstaff. Tiden flyger iväg, på lördag är det fyra veckor sedan jag mönstrade på. I skrivande stund är klockan 06:09, i Sverige 23:09.   Förra v...

Av Matilda - 21 november 2014 11:05

  Hej På Er,   Vi är på väg mot Shanghai, tar lots kl 06:25 (23:25 svensk tid) imorgon. Men nog om det. För att ni ska få en liten uppfattning om hur en helt vanlig dag ser ut kommer här Masan i massiv bildform.   Ankomst omkring kl 07:30 ...

Av Matilda - 19 november 2014 10:54

  God Kväll, Det är en friskare tjej som sitter framför skärmen denna afton. Klockan är strax 19:00 och jag misstänker att tröttheten smyger sig på om en stund. Mellan Yokohama och Shanghai brassade vi klockan en timme bakåt, men detta fick snäll...

Ovido - Quiz & Flashcards