Emma-Matilda

Direktlänk till inlägg 28 mars 2012

"Den stora planeringern 2012" Jag har så mycket att berätta!!!

Av Matilda - 28 mars 2012 08:26

GOD MORGON!


Sitter här med en kopp te och fixar med papper, räkningar och annat bös däremellan.
Det har varit mycket fixande och ordnande, ringande och mailade hit och dit på sistone och det tar konstigt nog längre tid än vad man tror att styra upp sådana där tråkgöranden. Därav bloggbristen, livet kommer liksom emellan.



MEN, nu är det mesta klappat och klart och jag tror jag kan våga hoppas på att få positiva besked allt eftersom.


Så här ligger det nämligen till, vi ska flytta till Göteborg!

Jajjemen!


Okej, så här ser planen stegvis ut för vår, sommar och höst:

  • Jag har sökt högskola, 1:a hand sjökaptensutbildningen på Chalmers Lindholmen, sjöingenjör i 2:a hand och tekniskt basår i 3:e hand, alla sökta utbildningar är på Chalmers.

  • Omkring 30 maj är jag helt klar med mina nuvarande gymnasiestudier och kan därefter ta sommarlov(?!) och invänta högskolebesked som bör komma omkring den 12 juli.
  • 1:a juli flyttar vi från Nacka.
    Då går Per på semester, Esther fyller 3 år och sommaren har förhoppningsvis gjort ordentligt intåg.

  • 1 augusti flyttar vi in i vår nya lägenhet i Annedal i Göteborg efter en välbehövlig semester

  • Landar i nya lägenheten och förbereder oss för bebisen som skall komma den 13 augusti. Eller gärna lite tidigare, men helst inte innan vi flyttat in.  

  • Per går på pappaledighet från 1:a augusti

  • Omkring 1:a september börjar jag plugga.

  • Esther börjar på förskola

Ja hörrni.. Låt höra domen! Nä, skämt å sido.


I skrivande stund har våra papper på lägenhetsbytet förhoppningsvis landat hos respektive värdar och paret som vi skall byta med har varit här ett par gånger. I måndags skrevs alla papper och nu är det bara att vänta och hoppas att handläggningstiden går fortare än kvickt!


Visst, visst, jag vet fortfarande inte om jag kommer in på någon av de sökta utbildningarna och kommer inte veta det förrän i sommar. Så är det, men, och ta det inte på fel sätt nu för det här riskerar att låta dryg, jag har ett fint och konkurrenskraftigt slutbetyg. Det är ett slutbetyg jag slitit för just av den anledningen att det skall stå sig i mängden och jag är mer än säker på att det gör det, så bra är det.
Dessutom är det tillika nödvändigt när man gör en sån här grej och "köper grisen i säcken".


Men nog om det, för sen ska jag, ca två veckor efter bebisens födsel, börja plugga "på riktigt".

ÄNTLIGEN är det min tur att bli något när jag blir stor. Och tolka det nu inte som att jag stått tillbaka för någon annan, nej, nej, nej, verkligen inte!

Jag har helt enkelt inte riktigt vetat vad jag vill och inte haft sökbara betyg att komma med, det har jag nu.
Därför är det en känsla av ÄNTLIGEN, nu är det min tur, jag har liksom hittat rätt och landat i ett beslut som känns så bra ända in i benmärgen.
Och min älskade sambo och fästeman ska få prova på livet som hemmapappa!
Och Esther ska få börja på förskola!


Nu kan jag, om si sådär 4 år i alla fall (= utbildningstiden), också kunna försörja min växande familj på riktigt.
Jag ska förhoppningsvis få någon slags karriärstitel som jag så länge, länge, länge undrat vad den ska bli.

Det finns en framtid jag kan se oss i där vi kanske kan landa i det där lilla huset någonstans, en dröm som jag tror vi båda har och har haft ganska länge. Nu är den inom synligt räckhåll.
Och säga vad man vill, kanske låter det naivt men jag är en drömmare och det är inget jag hymlar med.


Sedan är det väl kanske lämpligt att slänga in en brasklapp om att framtiden inte kommer se ut exakt så, jag är ju ingen framtidsexpert precis. Men det betyder inte att vi inte kommer eftersträva det, framförallt har vi ju det här årets händelser att ta oss an först och sedan får det andra komma när tiden känns mogen.


Jag är så glad och upprymd för vår skull, vi är båda helt inställda på det här och det är ju inte första gången som vi kastar oss in i en period som består av frågetecken.

Men som alltid så löser det sig, på ett eller annat sätt så gör det alltid det! Jag är inte orolig, det gäller oss båda.

I mitt sinne har jag redan packat ihop och lämnat Stockholm bakom mig, lådorna i vardagsrummet gör det ännu mer påtagligt.



Och om ni orkat plöja er igenom hela det här inlägget ända hit, jag vill inte att ni ska känna att det här är ett skriftligt försvarstal eller liknande.

Det är bara vår plan som jag vill dela med mig utav, jag vet och jag förstår att det kan verka både märkligt och oroväckande hur man väljer att göra saker och ting. Det här är vårt sätt.

Bostadsbyte, geografiskt miljöombyte, bebis och skola - 2012 har alla härliga tänkbara inslag man kan leta efter!

Där här kommer bli bra, som jag längtar!!!!!!


Nu måste jag sätta lite fart, det första barnmorskebesöket  sker idag kl 11, SF-mått och hjärtljud på den lill* står på schemat. Därefter åker Esther, katten och jag till Kbg och hänger där fram till påsk.
Ha, ha! Det är mycket nu, det vet ni som läser här är helt min melodi!


PUSS!!


PS, stort PS, jag blev faster i natt igen - en liten gosse. Grattis Anders och Tanja!

Hoppas på bebismys när jag kommer ner! DS


/Matilda




 
 
Ingen bild

mor

1 april 2012 10:36

Välkomna hit!
Lycka till med alla era framtidsplaner! Håller tummarna att allt går bra:) kram från mamma.

 
jessica, mamma i  Familjen vanlig

jessica, mamma i Familjen vanlig

2 april 2012 20:15

Underbart, grattis!!! Såå kul att veta vad man vill göra, själv jobbar jag på samma jobb sen 12 år tillbaks. Varken särskilt kul eller välbetalt men vet inte heller vad jag vill göra....
Spännande med Göteborg oxå, och närmre "hem" kan jag tänka, eller är det ungefär lika kanske?
Tufft att börja plugga så snabbt men det kommer du absolut klara, även om det är jobbigt att plugga är det ju inte som ett jobb där man måste vara åtta timmar i sträck varje dag. Du kommer ju få träffa bebisen jättemycket iaf.
Vi ska förresten till Stockholm sista helgen i maj och på lördagen ska vi till Skansen är det tänkt. Är ni hemma då vore det skoj om ni ville möta upp så vi kan ses "på riktigt", tror Esther o Judit skulle kunna ha kul ihop. Fundera iaf på det.
KRAMIS

http://sturegatan3.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Matilda - 28 januari 2016 23:37

  Hej,   Ett behov sköljde över mig och jag kände för att skriva ett par rader... Över ett år sedan det hände senast. Tänk så mycket ett år kan innehålla. Ett år. 5:e april är dagen, "förhoppningsvis" kanske ska tilläggas, det är dagen a...

Av Matilda - 21 december 2014 14:29

Hej på er,   Det blir inget långt inlägg denna afton. Hos mig är klockan snart 22:00 och måndagen stundar alldeles för snart. Vi har haft haveri på servrarna och har varit utan internet och telefon ett par dagar. Och när det äntligen funge...

Av Matilda - 4 december 2014 23:09

  God Morgon Min Vänner!   Nu är det mer än två veckor sedan jag uppdaterade er om livet på M/V Falstaff. Tiden flyger iväg, på lördag är det fyra veckor sedan jag mönstrade på. I skrivande stund är klockan 06:09, i Sverige 23:09.   Förra v...

Av Matilda - 21 november 2014 11:05

  Hej På Er,   Vi är på väg mot Shanghai, tar lots kl 06:25 (23:25 svensk tid) imorgon. Men nog om det. För att ni ska få en liten uppfattning om hur en helt vanlig dag ser ut kommer här Masan i massiv bildform.   Ankomst omkring kl 07:30 ...

Av Matilda - 19 november 2014 10:54

  God Kväll, Det är en friskare tjej som sitter framför skärmen denna afton. Klockan är strax 19:00 och jag misstänker att tröttheten smyger sig på om en stund. Mellan Yokohama och Shanghai brassade vi klockan en timme bakåt, men detta fick snäll...

Ovido - Quiz & Flashcards