Emma-Matilda

Alla inlägg den 3 augusti 2013

Av Matilda - 3 augusti 2013 18:49


..efter den här lilla grodan.  

   

 

Eller rättare sagt: Hur kan man Inte längta efter en sån här liten groda?

Av Matilda - 3 augusti 2013 12:19


God Middag Gott Folk!

 

Rapportering från Rotterdam. Vi är fortfarande kvar. Detta blev en långdragen process.

Vanligtvis går det lite fortare.

Det har varit tropisk värme sedan vi kom hit i torsdags kväll, igår var det fortfarande 31 grader varmt runt 18-tiden.

Vi ligger i kem-hamnen och in till centrala Rotterdam är det flera mil så tyvärr blir det inget besök i stan utan man håller sig mest i detta GIGANTISKAhamnområde. Europas största hamn, den är enorm, alltså milsvid!


Det finns även en "taxfreeshop" på området, så möjligheten att åka dit genom en slags shuttle utnyttjade vi igår.

Om det blir ankring, vilket det mesta fortfarande tyder på, så är det skönt att vara lite förberedd med t.ex tvål, shampo, deo osv. När det ankras kan det gott gå en vecka, tom. två, innan man får en ny order. Det händer.
Och för den som undrar så säljs det alkohol på denna butik, Botlek som den heter, men det är strikt förbjudet att medföra alkohol ombord, rederiets regler, ganska logiskt!

 

Jag skulle så gärna fota och lägga upp bilder men jag vet inte om det kan vara lite känsligt, lite osäker på saken, så tyvärr är detta den enda bild jag har/vågar lägga upp.

  Och vi ligger liksom bakom den bakre vita silon som ses till vänster.

Det är verkligen ingen rättvis bild på något sätt men som sagt det kan ev. vara lite känsligt att dokumentera inhägnat område.

 

    Men här är i alla fall ett par bilder från bryggan, ett par timmar innan vi kom in i Rotterdam. Det fina vädret har följt oss nästan hela tiden, inte mig emot!

 

Ok, all for now. Nu börjar nästa pass, eftermiddagspasset, då hänger jag med OOW (Officer Of the Watch, dvs. vakthavande styrman) men eftersom vi fortfarande ligger till kaj, även om vi slutlossat, så måste han hålla vakten i CCR (cargo control room).

Alla dessa förkortningar...

 

Kram-m

Ovido - Quiz & Flashcards