Emma-Matilda

Direktlänk till inlägg 16 april 2012

Lördag och Söndag 14-15 april

Av Matilda - 16 april 2012 19:27

God Afton!


Sitter och bläddrar igenom kameran, har fotat koordinatsystem och lagt in i en inlämningsuppgift som jag har, men jag kände att en liten paus kunde sitta fint.

Tänkte visa er några inslag från helgen, en mysig helg på alla sätt och vis, så när som på vädret i lördags.
Jag trodde det var ett dåligt aprilskämt när jag vaknade och tittade ut.

    Vem beställer snö den 14:e april?? Inte var det jag i alla fall!


Lördagen var därför den perfekta biodagen.
I snöslask och blask tog Per och jag med Esther på sin allra första bio - Alfons Åberg.

4 stycken 10 minuters avsnitt om Alfons och kalas, Alfons och kusinerna, Alfons och pappas pipa samt Alfons kan inte sova. 40 min senare, alldeles lagom tid för barnbio, efter tillbehör som godis, festis och såklart popcorn var det en lycklig liten tjej som ville åka hem och sova middag.     


Senare på lördagskvällen gjorde jag, tillsammans med Camilla, året största nostalgitripp tillbaka till Titanic, den här gången i 3D. Vilken film!!
  (Bild lånad från sf.se)

Jag minns att jag tyckte den var såååå bra då 1997 och 15 år senare, ja, 15 år äldre, är den fortfarande lika hjärtskärande, om än på ett lite annat sätt, och jag bröt ihop nästintill totalt.
På vägen ut från biosalongen rann tårarna fortfarande och jag hörde flera stycken som snörvlade högt därinne i biomörkret så jag var inte helt ensam.
Visst, visst, jag kan ju faktiskt skylla på att jag har lätt till tårar, särskilt nu i gravvotillstånd, men kanske också för att man fått andra värderingar och ett annat perspektiv på familjen, livet och döden.

Lite märkligt är också att jag, utan min vetskap, hade bokat in biljetterna på samma dag som Titanic för exakt 100 år sedan såg dagen ljus för sista gången. Den upptäckten gjorde jag först när jag kom hem efter de 3 timmarna i biomörkret. Ja, bara en liten parentes. Bra film i alla fall, trots sina 15 år på nacken håller den fortfarande kvalitén.



Så kom söndagen med strålande sol och lördagens snö fick snällt se sig bortmotad.

Vi tog bilen ut på Värmdö för korvgrillning och lite frisk luft. Jag tror å det bestämdaste (är det ett ord?) att vi hittade den bästa grillplatsen sedan vi flyttade hit till Stockholm, det tog bara 2 år!

               
Som sanna skogsmullar tog vi en papperskasse, engångsgrill och ett gäng kabanosskorvar och nosade upp en solig klipphäll i ett naturreservat i närheten av Kummelnäs. Lite meck att få igång engångsgrillen men efter improvisation så fick vi fyr och moffade korv för hela slanten.
Några trutar (för den som undrar så vet jag ej om det var sill- eller havstrutar, fågelboken har åkt till kbg) gjorde oss sällskap till Esther stora förtjusning. 


På kvällen blev det vitlöks- och örtfläskfilé i lergryta med potatis- och jordärtskocksmos, det va redigt gött det också.

   

En underbar dag hade vi tillsammans!


Nu har vi en ny vecka framför oss, jobb och studier står på schemat och framåt fredag drar vi till Karlsborg igen med lite mer flyttsaker och hoppas på en fin helg där nere.


Hörs snart igen!

Puss och Kram

/Matilda


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Matilda - 28 januari 2016 23:37

  Hej,   Ett behov sköljde över mig och jag kände för att skriva ett par rader... Över ett år sedan det hände senast. Tänk så mycket ett år kan innehålla. Ett år. 5:e april är dagen, "förhoppningsvis" kanske ska tilläggas, det är dagen a...

Av Matilda - 21 december 2014 14:29

Hej på er,   Det blir inget långt inlägg denna afton. Hos mig är klockan snart 22:00 och måndagen stundar alldeles för snart. Vi har haft haveri på servrarna och har varit utan internet och telefon ett par dagar. Och när det äntligen funge...

Av Matilda - 4 december 2014 23:09

  God Morgon Min Vänner!   Nu är det mer än två veckor sedan jag uppdaterade er om livet på M/V Falstaff. Tiden flyger iväg, på lördag är det fyra veckor sedan jag mönstrade på. I skrivande stund är klockan 06:09, i Sverige 23:09.   Förra v...

Av Matilda - 21 november 2014 11:05

  Hej På Er,   Vi är på väg mot Shanghai, tar lots kl 06:25 (23:25 svensk tid) imorgon. Men nog om det. För att ni ska få en liten uppfattning om hur en helt vanlig dag ser ut kommer här Masan i massiv bildform.   Ankomst omkring kl 07:30 ...

Av Matilda - 19 november 2014 10:54

  God Kväll, Det är en friskare tjej som sitter framför skärmen denna afton. Klockan är strax 19:00 och jag misstänker att tröttheten smyger sig på om en stund. Mellan Yokohama och Shanghai brassade vi klockan en timme bakåt, men detta fick snäll...

Ovido - Quiz & Flashcards