Emma-Matilda

Alla inlägg under juli 2014

Av Matilda - 17 juli 2014 10:57


Hej på Er!


Jag har mönstrat av, kommit till Åsen (Karlsborg) och intagit semestermode. Ni vet, så avkopplad att en enkel dusch på morgonen känns som ett rymdprojekt att ta sig an. Bloggen fick därmed ta en ofrivillig paus. Men jag lovar att återkomma, inom en hyfsat snar framtid. Ok!

-m

Av Matilda - 4 juli 2014 08:38


God Morgon,


Ännu en vakt har avslutats och idag gick vi genom Stora Bält under dessa timmar. Jag får mer och mer vana på bryggan. Styrman låter mig köra själv, d.v.s planera och utföra kursändringar, ropa i radion, göra undanmanövrar osv. Mitt självförtroende växer för varje vakt, och den nervositet jag kände förra fredagen inför 4-8-vakten är som bortblåst. Jag utvecklas hela tiden. Och med det ansvar jag fått under veckan så blir jag mer och mer övertygad om att jag kan klara av detta. Det som fattas är egentligen rutin, ju mer och oftare jag får utrymme att utvecklas desto bättre går det - och det får jag verkligen här ombord. Men man får inte drabbas av hybris, det är fortfarande en lång väg att gå.


Nåväl. Ca 16.30 kommer vi till Göteborg, där väntar besättningsbyte (skeppare och matros), lyfta ombord 9 topplock, välkomna 4 man som skall byta topplock, sopor som ska iland, färskvatten som skall fyllas, bunkring och kanske proviant, SMHI ska installera solmätare och stuveriet ska loss och lasta oss. Med andra ord; det kommer bli en hektisk eftermiddag/kväll. Dessutom blir vi sena, Kemiresan blir därmed inställd, så vitt jag vet, och istället går vi raka vägen till Oulu för att komma in i körschemat igen. Det ser ut att bli en intressant sista vecka här ombord!


Men nu måste jag sova en stund, vi hörs snart igen mina vänner.

Puss&Kram

/m 



 

Av Matilda - 2 juli 2014 08:51

 

 

God Morgon,


Ännu en dag till sjöss på väg mot Lübeck. Dagarna trillar på i rasande fart och på fredag är vi tillbaka i Göteborg igen. Då påbörjas också min sista vecka ombord, känns märkligt att det snart är slut...

Nåväl, min plan är att inleda veckan med ett par dagar i maskin. Det är alltid festligt att gör ett gästspel "down under", något jag absolut ser fram emot. Lovar att återkomma med uppdateringar.


Just nu går jag 4-8-vakten vilket gör att mina dagar känns exceptionellt långa. Visst, lite sömn efter frukosten kl 08 kanske skulle vara på sin plats, men det går bara inte att sova.


Istället sysselsätter jag mig på bästa möjliga sätt: serier, bastu, spel och plugg. Det är ganska behagligt och inte alltför ansträngande om jag får yttra min mening. Men om jag ska vara helt ärlig, jag har lite hemlängtan till mina flickor. Det är blandade känslor så här på sluttampen. Ja, ja, så är det!

 

Solen tittar fram igen efter en regnskur, kanske man kan sitta ute och läsa? Bäst att undersöka saken.

Kram på er!

-m

Ovido - Quiz & Flashcards