Emma-Matilda

Direktlänk till inlägg 30 november 2011

Recept: Skaldjursfylld cannelloni med hummersås och sockerärtssallad

Av Matilda - 30 november 2011 22:23

God Afton!


Har en stund över och tänkte slänga upp receptet på cannellonin som vi gjorde i helgen.


En enkel och god pastarätt som kompletteras fint med en knaprig sallad på sockerärter och dill.
Torkad cannelloni blir lika bra men behöver längre tid i ugnen för att bli mjuk.


Till 4 personer

250 g färska lasagneplattor

FYLLNING:

1 burk kräftstjärtar i lag (340 g)

1 burk musslor (225 g)

170 g fryst surimi

250 g ricottaost

1 vitlöksklyfta, pressad

3 msk hacka dill

½ tsk salt

1 krm nymald svartpeppar
(Jag höftar dock hejvilt  med kryddningen, och gärna extra vitlök för det tycker vi är gött!)

HUMMERSÅS:

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

1 msk olivolja

1 dl torrt vitt vin

3 dl vatten

1½ msk konc. hummerfond

2 dl creme fraiche (lätt om man vill)

1 tsk salt

SOCKERÄRTSSALLAD:

200 g sockerärter

100 g rädisor

1 salladslök

1 tsk olivolja

2 krm salt

1 dl dill


GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt på ugnen på 200*. Sila av lagen från skaldjuren, grovhacka dem och blanda med ricotta, vitlök, dill, salt och peppar.

2. Skär ev. lasagneplattorna i 15 cm långa bitar. Fördela fyllningen på plattorna, rulla ihop och lägg dem i en smord ugnssäker form. 

3. Hummersås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olivoljan. Tillsätt vin, vatten och hummerfond och låt det hela sjuda i ca 10 minuter. Blanda i creme fraiche och smaka av med salt. Häll såsen över cannellonin och grädda dem mitt i ugnen i ca 15-20 minuter tills pastan blivit mjuk.

4. Strimla sockerärtorna, skiva rädisorna och salladslöken tunt. Blanda med olivolja, salt och dill och servera salladen till cannellonin.

Klart!


Detta föll oss i smaken och var inte särskilt krångligt att göra heller.  Bra, bra!

Nu ska vi titta på säsongsavslutningen av "Sons of Anarchy" en jädra nagelbitare vill jag lova, åhh det ser jag fram emot.

Soffan! Here I come!  


Puss och kram-m

Mat
 
 
jessica a

jessica a

3 december 2011 16:18

Super! Ska testas när mannen är borta nån gång... för han gillar ju inte skaldjur. Tyvärr - för jag älskar det :)
kram j.

http://sturegatan3.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Matilda - 28 januari 2016 23:37

  Hej,   Ett behov sköljde över mig och jag kände för att skriva ett par rader... Över ett år sedan det hände senast. Tänk så mycket ett år kan innehålla. Ett år. 5:e april är dagen, "förhoppningsvis" kanske ska tilläggas, det är dagen a...

Av Matilda - 21 december 2014 14:29

Hej på er,   Det blir inget långt inlägg denna afton. Hos mig är klockan snart 22:00 och måndagen stundar alldeles för snart. Vi har haft haveri på servrarna och har varit utan internet och telefon ett par dagar. Och när det äntligen funge...

Av Matilda - 4 december 2014 23:09

  God Morgon Min Vänner!   Nu är det mer än två veckor sedan jag uppdaterade er om livet på M/V Falstaff. Tiden flyger iväg, på lördag är det fyra veckor sedan jag mönstrade på. I skrivande stund är klockan 06:09, i Sverige 23:09.   Förra v...

Av Matilda - 21 november 2014 11:05

  Hej På Er,   Vi är på väg mot Shanghai, tar lots kl 06:25 (23:25 svensk tid) imorgon. Men nog om det. För att ni ska få en liten uppfattning om hur en helt vanlig dag ser ut kommer här Masan i massiv bildform.   Ankomst omkring kl 07:30 ...

Av Matilda - 19 november 2014 10:54

  God Kväll, Det är en friskare tjej som sitter framför skärmen denna afton. Klockan är strax 19:00 och jag misstänker att tröttheten smyger sig på om en stund. Mellan Yokohama och Shanghai brassade vi klockan en timme bakåt, men detta fick snäll...

Ovido - Quiz & Flashcards